Σε τροχιά προετοιμασίας φακέλων προσφορών οι ανάδοχοι των νέων κτηματογραφήσεων

Στις 09/07/2007 λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών των ενδιαφερομένων υποψήφιων αναδόχων στο διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την «Ανάθεση Συμβάσεων Μελετών για τη Δημιουργία Ψηφιακών Βάσεων Δεδομένων Ενεργών Τίτλων των Υποθηκοφυλακείων των Αστικών Κέντρων & Υποστηρικτικών Υπηρεσιών», συνολικού προϋπολογισμού 42.434.001,66 Ευρώ, που προκήρυξε η «Κτηματολόγιο Α.Ε.» προκειμένου να καταχωρηθούν στην κεντρική ψηφιακή βάση δεδομένων της, οι δηλώσεις ιδιοκτησίας των δικαιούχων δικαιωμάτων στις περιοχές που πρόκειται να κτηματογραφηθούν και οι οποίες κατανεμήθηκαν σε 12 ξεχωριστές συμβάσεις.

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις των οριστικών αναδόχων είναι η ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία γραφείων κτηματογράφησης, η συλλογή, παραλαβή και έλεγχος των δηλώσεων ιδιοκτησίας και των συνοδευτικών τους εγγράφων, η γεωγραφική αναφορά των ακινήτων στα οποία αφορούν τα δικαιώματα, η επικοινωνία και η ενημέρωση των πολιτών για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, καθώς και για το αναλογούν τέλος κτηματογράφησης, ο έλεγχος των αποδεικτικών πληρωμής των τελών από τις τράπεζες και η διαχείριση των προβλημάτων στις πληρωμές. Από την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με την «Κτηματολόγιο Α.Ε.», οι ανάδοχοι θα έχουν 15 μήνες για να παραδώσουν τα έργα. Στα συμπράττοντα σχήματα των διαγωνιζομένων θα πρέπει υποχρεωτικά να συμμετέχουν δικηγόροι (στις προηγούμενες κτηματογραφήσεις δεν ήταν υποχρεωτικό), κάποιοι με τουλάχιστον 8ετή και κάποιοι με τουλάχιστον 12ετή εμπειρία.

Το κάθε διαγωνιζόμενο σχήμα μπορεί να υποβάλλει προσφορά και για περισσότερες από μία συμβάσεις, τότε όμως θα πρέπει να διαθέτει αθροιστικά τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Τα κριτήρια αξιολόγησης των προσφορών είναι κατά 35% η πληρότητα και αρτιότητα της εκτίμησης του αντικειμένου, κατά 40% η οργανωτική και μεθοδολογική αποτελεσματικότητα της προσφοράς και κατά 25% η οικονομικότερη προσφορά. Την αξιολόγηση των προσφορών και την ανάδειξη των αναδόχων ενδεχομένως θα ακολουθήσει η υποβολή ενστάσεων ή/και προσφυγών, αλλά το όλο εγχείρημα αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις αρχές του 2008.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: